САМООРГАНИЗУЮЩИЕСЯ СИСТЕМЫ (systemity) wrote,
САМООРГАНИЗУЮЩИЕСЯ СИСТЕМЫ
systemity

Дај Ми НадежДај ми надеж

Многу долги ноќи седам сама,
а на душа лежи една рана.
Неа ниту време не ја лечи,
ниту врела солза што ја пече.

Дај ми небо надеж, дај ми сила,
пак да бидам она што сум била.
Да го бакнувам, да го милувам,
зошто само за него сум жива.

Повторно и пролетта се буди,
а на мојто срце пак му студи.
Нема веќе никој да го згрее,
како тебе песна да му пее.
Тешко е за љубов кога патиш,
дал' ме слуша, дали ќе се врати?

Дај ми небо надеж, дај ми сила,
пак да бидам она што сум била.
Да го бакнувам, да го милувам,
зошто само за него сум жива.
Tags: Песня македонская
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  Comments allowed for friends only

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments